„Ach, ten pohled... Nevzrušeně a sebevědomě se tygr amurský dívá přes rameno, jako by se záměrně ukazoval v celé své kráse,“ píše se v příspěvku.
S nástupem chladného počasí se srst tygrů amurských stává hustou a dlouhou, což umožňuje tomuto predátorovi vydržet ruskou zimu. Ale když mrazy ustupují, jako je tomu nyní, zimní kožich začíná ustupovat. A v létě se tygr amurský stává více podobný svým jižním bratrům.
V komentářích k příspěvku uživatelé obdivovali krásu divoké šelmy. „Krásné“, „Král“, „Císař“, poznamenávali uživatelé. „Sluníčko naše zrzavé, ruské!“ napsala jedna uživatelka sociální sítě.
V Zemi leoparda v Přímořském kraji je nejvyšší hustota tygrů amurských. Zde, na jihozápadě regionu, bylo zaznamenáno 31 jedinců. V Rusku je soustředěno 95 % globální populace těchto tygrů. Podle odborných odhadů žije v současné době na světě asi 580-600 tygrů.
Tygr ussurijský nebo amurský je jeden z nejvzácnějších predátorů na planetě, je na seznamu v mezinárodní Červené knize ohrožených druhů.
